Izgalmas meccs várható Londonban

Labdarúgás. Egygólos hátrányból kezd a Chelsea a Paris Saint-Germain ellen

Kiss B. László – 2016.03.09. 00:50 –

Sorozatban harmadszor találkozik egymással a Chelsea és a Paris Saint-Germain a labdarúgó Bajnokok Ligája kieséses szakaszában.

Először az angolok jutottak tovább a negyeddöntőből, tavaly a franciák jártak sikerrel a nyolcaddöntőben. A PSG most soványka, egygólos előnnyel utazott Londonba a nyolcaddöntő mai visszavágójára. Érdekes módon az angol bajnok menedzsere, Guus Hiddink szerint nem ők a párharc esélyesei. Pedig a Párizsban összehozott hátrány (1–2) nem ledolgozhatatlan, ráadásul, ha egy gólt lőnek, már ők a továbbjutók idegenben szerzett találattal. A holland edző azt mondta, mivel a bajnokság már elúszott, számunkra a szezon meccse következik. „Komoly motivációnak tehát valójában már csak a BL maradt számunkra.”

A katari befektetők 2011-ben vették meg a PSG-t, és azóta nagyjából ötszázhatvanmillió eurót költöttek játékosigazolásokra. Laurent Blanc vezetőedző vitathatatlanul ütőképes csapatot gyúrt össze, amely otthon huszonhárom ponttal vezeti a bajnokságot, így hát már csak a BL nyújt Ibrahimovicék számára komoly motivációt. Ott azonban a negyeddöntőnél rendre megrekednek, az olyannyira várt siker, a döntőbe jutás még nem jött össze. „Egyértelmű, hogy csalódottak lennénk, ha most vagy a negyeddöntőben kiesnénk – nyilatkozta Blanc. – Komoly célokat tűztünk ki, amelyektől még messze vagyunk.”

A ma esti Zenit–Benfica BL-mérkőzést Kassai Viktor vezeti.


Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók
szerda: Chelsea–Paris Saint-Germain 20.45 óra (az első mérkőzése: 1–2, tv: M4 Sport), Zenit-Benfica 18 (0–1, tv: Sport1)