Ötödikként zárt csoportjában a Szeged

A csapat kikapott a lengyel Kielcétől

MH/MTI – 2016.03.06. 20:17 –

Az ötödik helyen végzett csoportjában a Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, mivel az utolsó fordulóban, kiélezett mérkőzésen kikapott a lengyel Kielce otthonában.

A magyar csapat így a nyolcaddöntőben a német Kiellel csap majd össze.
     
Eredmény, 14. (utolsó) forduló
B csoport
Kielce (lengyel) - MOL-Pick Szeged 27-26 (12-16)

Szinte végig a negyedik hely megszerzéséért küzdő Szegednél volt az előny az első félidőben. A magyar csapat masszívan védekezett, változatosan támadott, és a cserék is eredményesen léptek be a játékba. Az első harminc perc hajrájára négy gólra nőtt az előny, sőt az utolsó percben öt is volt (11-16), de a félidőt záró gólt, néhány másodperccel a szünet előtt a Kielce lőtte.

A pihenőt követően továbbra is jól tartotta magát a Szeged, a 40. percben még mindig négy gól volt az előnye (17-21), és ebből az ötvenedikre is megmaradt három (22-25). A hajrában azonban ziccert és hétméterest is hibázott, a biztos második helyezett Kielce pedig fokozatosan felzárkózott, majd 1 perc 15 másodperccel a vége előtt utol is érte vendégét (26-26). Időkérést követően az utolsó 40 másodpercben a szegediek támadhattak. Egy lövést és védést követően oldalról jöhettek, amikor már csak 14 másodperc volt hátra, és a kapus helyett mezőnyjátékos állt be. Egy rossz bejátszásból azonban a lengyelek vezethettek gyors támadást és három másodperccel a vége előtt az üres kapuba lőve kiharcolták a győzelmet.

A Kielce 2-1 után csak az utolsó pillanatokban, 27-26-nál vezetett.