Nem építünk a migránsoknak nagy táborokat

Pindroch Tamás – 2016.03.05. 03:56 –

Egyhangúlag úgy döntött a hódmezővásárhelyi képviselő-testület mártélyi kihelyezett ülésén, hogy kezdeményezi a nagyfai ideiglenes befogadóállomás bezárását, mert az biztonsági kockázatot jelent a környező települések számára.
Az ülésen részt vett Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormány a jövő szerdán tárgyal a déli határ mentén található befogadóállomások, köztük a nagyfai bezárásáról is. A miniszter az MTI tudósítása szerint arról is beszélt, a nagyfai táborban több mint kétszáz migráns lakik, többségük illegálisan lépett magyar területre. A környéken élők arról panaszkodnak, hogy a befogadóállomást elhagyók inzultálják az embereket, a tanyákon élők nincsenek biztonságban. A táborban tavaly ősszel zendülés is volt.

Lázár kifejtette, a kormány nem létesít nagy, állandó befogadó­állomásokat, a bevándorlók ideiglenes elhelyezése nem a déli határ közelében történik majd. Hozzátette, a kormány kész akár néhány hét alatt a teljes román határszakaszon a biztonsági határzár kiépítésére. A kormány döntött a hódmezővásárhelyi laktanya megerősítéséről is, ahová újabb egységeket vezényelnek.