Megbomlott a balos egység Zuglóban

Pindroch Tamás – 2016.03.02. 01:09 –

Tegnapig megmerevedtek az álláspontok Zuglóban a helyi költségvetésről szóló egyeztetéseken. Elsőként írtuk meg, hogy a múlt héten a kerületi képviselő-testület elnapolta a büdzsé tárgyalását.
Információink szerint a keddi egyeztetésen az MSZP nem akart engedni abból, hogy új büdzsétervezetet kell előterjeszteni. Szerintük a mostani változat elfogadása Zugló leszakadását jelentené. A szocialisták a múlt héten nyílt támadást intéztek szövetségesük, a PM-es polgármester és a tervezet kidolgozását elvégző jegyző ellen.

Miközben a szocialisták – akiknek Sápi Attila képviselő eltűnése után a két PM-essel együtt sincs többsége – nem tágítanak, a Fidesz–KDNP és a kis pártok látnak esélyt a büdzsé elfogadására. Viszont azt indítványozzák, hogy a frakciók számarányaihoz igazítva arányosítsák a helyi bizottságok működését. Leginkább a legfontosabb döntéseket meghozó tulajdonosi és közbeszerzési bizottságban szeretnék ezt elérni, ahol az MSZP-nek többsége van, de döntési jogkört is elvonnának a bizottságtól. Kezdeményezik, a mostani százötvenmillió helyett az ötvenmillió feletti beszerzésekről is a testület döntsön. A szocialisták tegnap ezt az indítványt sem fogadták el.