Újra összecsap a Liverpool a Manchesterrel

Labdarúgás. Ezt a párharcot nem lehet megunni

Burkovits Ferenc – 2016.03.02. 00:27 –

A vasárnapi Ligakupa-döntő után ma este (21 óra, tv: Digisport1) a bajnokságban is összecsap egymással az FC Liverpool és a Manchester City a Premier League 28. fordulójában.

Drámai csatában a Manchester City a büntetőpárbajban legyőzte a Liverpoolt az angol Ligakupa döntőjében a londoni Wembley Stadionban. A két csapat ma pótolja az előző fordulóban elmaradt bajnoki mérkőzését Liverpoolban. A vendégcsapatnak van miért visszavágnia, mert novemberben a Liverpool 4–1-re nyert Manchesterben. Ráadásul a City még nem mondott le a bajnoki címről sem, mert a 4. helyen állnak a táblázaton 47 ponttal, és ha a mai mérkőzést megnyerik, akkor a listavezető Leichester City előnye csak 6 pont lehet, ami az angol élvonalat ismerve nem mondható jelentősnek.

Az elveszített kupadöntő és a mai rangadó kapcsán nyilatkozott Robbie Fowler, a Liverpool korábbi sztárja, aki elmondta, hogy Jürgen Klopp edzővel ismét felérhet oda a Liverpool, ahova való, a csúcsra. Mindenesetre kíváncsiak vagyunk, hogy a két edző milyen összeállításban küldi pályára játékosait. Kérdéses, hogy a Liverpoolban végre lehetőséget kap-e a középcsatár óriás Bentekke, vagy ismét Origié lesz a bizalom. A vendégeknél az biztos, hogy Pellegrini nem számíthat a belga klasszisra, Kevin de Bruyne játékára, aki január végén az Everton elleni Ligakupa-elődöntőben szenvedett súlyos térdsérülést, és legalább még hat hétig várni kell visszatérésére.