Elek Gábor nem halotti torra készül

Kézilabda. A BL-ben, a bajnokságban és a Magyar Kupában is FTC–Győr párharc

Burkovits Ferenc – 2016.03.01. 02:25 –

Az FTC–Győr párharc április elején a fővárosban kezdődik, egy hét múlva Győrben lesz a visszavágó a női Bajnok Ligája negyeddöntőjében. Az esélyekről is kérdeztük Elek Gábort, az FTC edzőjét és Orbán Adriennt, az ETO válogatott játékosát.

16oOrbán Adrienn, Elek Gábor (Fotók: gyorietokc.hu, fradi.hu)
– Jó vagy rossz, hogy a két magyar csapat nem kerülte el egymást a negyeddöntőben?
- Elek Gábor: – Amikor vasárnap délután kiderült, hogy csoportunkban a harmadik helyen végzünk, mindenki tisztában volt azzal, hogy nehéz ellenfelet fogunk kapni. Az ETO-t, ugye, nem kell bemutatni. De mondhatnám, hogy minden rosszban van valami jó is, legalább nem kell a Balkánra utaznunk. A magyar kézilabda pedig biztosan nyer, mert egy magyar csapat ott lesz a legjobb négy között. Mi eddig minden percet élveztünk, amit a Bajnokok Ligájában játszottunk, és remélem, még nem értünk a végére.
- Orbán Adrienn: Ez egy új szituáció számunkra, mert a BL-ben még nem játszottunk magyar csapat ellen. Van törlesztenivalónk a Fradival szemben, így mindenképpen szeretnénk győzni. Nehéz meccsre számítok, hiszen két nagyon jó formában lévő együttes fog összecsapni.

– A két csapat jól ismeri egymást. Mi döntheti el az újabb párharcukat?
– E. G.: Sok újdonságot már nem tudnak a játékosok sem egymásnak megmutatni, ezért azt mondom, hogy a pillanatnyi forma, az erőnlét, a jobb helyzetkihasználás és a kapusteljesítmény döntő lehet.
- O. A.: Minden apró momentum fontos lehet. Ahhoz, hogy sikerüljön a Fradit kiverni, ezzel a meccsel kell kelnünk és feküdnünk. Minden idegszálunkkal koncentrálnunk kell. Előtte lesz egy bajnoki meccsünk is az FTC-vel, amely jó főpróba lesz a BL-negyeddöntőre.

– A tavasz folyamán lehet, hogy hatszor is találkozik egymással a Ferencváros és a Győr. Nem unják még egymást?
– E. G.: Nem hiszem, hogy megunnánk egymást, annál is inkább nem, mert Ambros Martinnal, a győriek edzőjével most éppen a válogatott feladataira is koncentrálunk, mint két megbízott szövetségi kapitány. Ambrossal eddig is jóban voltam, biztos vagyok benne, hogy a nyárra még erősebbek lesznek a baráti szálak.
- O. A: Ha hatszor nyerünk, akkor mi nem fogjuk megunni Zácsikékat.

– Előny vagy hátrány, hogy Budapesten lesz az első mérkőzés, és a visszavágót rendezik Győrben?
– E. G.: Erről még nagyon korai beszélni. Szerintem túl nagy jelentősége nincs, hogy ki játszik először hazai pályán.
- O. A.: Számunkra inkább előny. Jobb idegenben kezdeni és otthon befejezni.

– Az eddigi formák alapján melyik csapat az esélyesebb?
– E. G.: Úgy gondolom, hogy a két csapat keretét és anyagi lehetőségeit figyelembe véve egyértelmű, hogy a Győr az esélyesebb. De mi sem úgy fogunk Győrbe utazni, mintha halotti torra készülnénk.
O. A.: Ha sikerül végig koncentrálnunk a két mérkőzésen és kihozni magunkból legjobb tudásunkat, akkor szerintem mi juthatunk a májusi budapesti elődöntőbe.


Női BL, a negyeddöntők: FTC–Győr, Bucuresti–Rosztov, Baia Mare–Podgorica, Szkopje–Larvik (első mérkőzések: április 1-3., visszavágók: április 8-10.).