Egyre többen tiltakoznak a „sztrájk” ellen

Korompay Csilla – 2016.02.27. 01:34 –

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete – amely képviselteti magát a köznevelési kerekasztalban és annak munkacsoportjaiban, s a honlapján kitöltendő kérdőívvel méri fel tagjai véleményét az oktatásban szükségesnek tartott változásokról – tegnap közleményében tudatta: jelzéseket kaptak arról, hogy némely iskolában a pedagógusok, illetve a szülői munkaközösség tagjai biztatják arra diákokat, hogy február 29-én ne menjenek iskolába.
„Úgy véljük, a gyermekek ilyen formában történő bevonása a közneveléssel kapcsolatos vitába megosztja mind a diákságot, mind a szülői közösséget” – közölte a NOE. A gyermekek „sztrájkba” vonása nem szakmai érdekeket szolgál, emellett adott esetben a diákokban félelmet is kelthet – tették hozzá.

Megírtuk, Aáry Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa szerint a „szülői sztrájk” jogsértő helyzeteket idéz elő, ilyen a listázás és a kényszerítés. A „Nem leszek suliban” Facebook-oldalon huszonhétezren jelezték részvételi szándékukat, vagyis azt, hogy nem engedik gyermeküket iskolába jövő hétfőn, és igazolják a hiányzást.