Fontos ázsiai üzleti partnerré vált Dél-Korea

Nagy Kristóf – 2016.02.26. 01:04 –

Dél-Korea hazánk egyik legfontosabb ázsiai üzleti partnere – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar-Koreai Gazdasági Vegyes Bizottság tegnapi ülését követően.
A tárcavezető kiemelte: a gazdasági kapcsolatok fejlődését mutatja, hogy az elmúlt években hét és félszeresére nőtt az ázsiai országba irányuló magyar export, a kétoldalú kereskedelmi forgalom pedig megkétszereződött.

A plenáris ülésen részt vevők egyetértettek abban, hogy az élelmiszeripar, az autóipar, a gépipar, a biotechnológia, az egészségipar, az elektronika, a tudományos-technológiai, valamint a turizmus területen várható jelentős fejlődés. Utóbbi területtel kapcsolatban Varga Mihály elmondta: nagyságrendekkel növelheti a dél-koreai turisták számát Magyarországon az a két megállapodás, amit a Magyar Turizmus Zrt. és a hasonló profilú koreai állami intézmények kötöttek tegnap.

Emellett a napokban megállapodás született arról, hogy közvetlen légi járatot indíthat a legjelentősebb koreai légitársaság, a Korean Air Budapest és Szöul között.