Fegyveres férfi rabolt bankot az Oktogonon

A rendőrség honlapján a lakosság segítségét kérte

Csibra Tibor – 2016.02.25. 01:53 –

Tegnap estig nem sikerült kideríteni annak a férfinak a kilétét, aki szerdán délelőtt kirabolta a Citibank-fiókot az Oktogonon.

Sem elfogni, sem azonosítani nem sikerült lapzártánkig azt a férfit, aki tegnap délelőtt fegyverrel vagy annak utánzatával kirabolta a Citibank egyik fiókját a fővárosban, az Oktogonon. Az elkövető tíz óra körül egyedül tért be a pénzintézetbe, majd ott a fegyverrel fenyegetőzve felszólította az egyik alkalmazottat a bank bevételének átadására. A tettes megkapta a pénzt, majd elmenekült a helyszínről. Tegnap még nem volt adat arról, hogy a rablónak lett volna társa, vagy várta volna valaki a környéken, aki segíthette a menekülésben. A rendőrség honalapján, a Police.hu-n közzétette a feltételezett elkövetőről készült fotót, a hatóság a kép alapján kéri az állampolgárok segítségét a tettes azonosítására. Az ipari térfigyelő kamera által készített felvétel nem túl jó minőségű, azon a rabló azelőtt látható, mielőtt belépett a bankfiókba. A képen egy középmagas, kalapszerű fejfedőt, vagy vastag kötött sapkát, világos kabátot viselő, fehér bőrű ember szerepel. A történtekről egy rövid videót is kiadott a rendőrség, amelyen a rablás pillanatai láthatók. A filmkockákon a férfi nem takarja el az arcát, valószínűleg jobbkezes, mivel abban tartja a pisztolyt, baljával pedig egy gyűrött nejlonzacskót nyújt át az ügyfélpulton az egyik alkalmazottnak, akit vélhetően arra utasított, hogy a szatyorba rakja a pénzt.

Lakossági segítséggel a nyomozók már a tegnapinál rosszabb minőségű fotók, filmfelvételek alapján is azonosítani tudták különféle bűncselekmények elkövetőit. A nyilvánosságra hozott adatok alapján a rendőrség kérte, hogy jelentkezzen, aki felismeri a támadót, vagy van tudomása a tartózkodási helyéről.

Hencz Éva, a Ctibank szóvivője tegnap közölte, hogy az esetnek nincs sérültje, a pénzintézetet kisebb mértékű anyagi kár érte.