A válogatottnál nincs pánik a vereség miatt

Vízilabda

Burkovits Ferenc – 2016.02.25. 00:50 –

Háromgólos, 10–7-es vereséget szenvedett az Európa-bajnok női magyar vízilabda-válogatott Olaszországtól a világliga kedd esti mérkőzésén Novarában.

Ezzel a vereséggel a mieink messze kerültek a továbbjutástól és attól, hogy résztvevői legyenek a júniusi, Sanghajban rendezendő nyolccsapatos szuperdöntőnek. Az Eb-győzelemben komoly szerepet vállaló klasszis kapus, Gangl Edina lapunknak elmondta, hogy azért kaptak ki, mert nem voltak csúcsformában, a belgrádi Eb-keretből kilenc játékos a napokban komoly Bajnokok Ligája-meccset játszott, így meglehetősen fáradtak voltak.

A magyar válogatottban ezúttal Gangl helyett Bolonyai Flóra védett, mégpedig kiválóan. A váratlan kapuscsere nem lepte meg Ganglt, aki a Magyar Hírlapnak elárulta, hogy a szövetségi kapitány, Bíró Attila elmondta nekik, hogy mind a három kapusát szeretné kipróbálni, ezért most Novarában Bolonyai védett. „A vereség miatt szó sincs pánikról a csapat körül – árulta el Gangl Edina. – Kedden csupán ennyi volt bennünk, de készülünk az előttünk álló újabb feladatokra, amelyek a végén ott lesz a nyári olimpia lesz Rióban.”

Sok pihenésre most sem marad idő, mert a válogatott március elején Athénban szerepel négycsapatos tornán, amelyen az ellenfelek között lesz Olaszország, Kanada és a házigazda Görögország. Klubszinten pedig folytatódnak a BL-küzdelmek, mindjárt február 27-én. Programban tehát nem lesz hiány a jövő hónapban sem Gangléknak.