Két év múlva átadhatják az új TF-et

Sportpolitika. A lakók kéréseit figyelembe véve valósul meg a fejlesztés

MH-összeállítás – 2016.02.24. 01:18 –

Példamutató módon a lakossági igényeket figyelembe véve valósul meg a Testnevelési Egyetem bruttó 36,8 milliárd forintos fejlesztése, melynek részeként összességében csaknem negyvenezer négyzetméter terület felújítását végzik majd el.
Gyetvai Árpád miniszteri biztos a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a lakók kéréseit teljesítve a Csörsz utcában az atlétikai pálya nem fog belelógni a helyi parkba, az épületek magassága nem haladja majd meg a 18 métert, így nem fogják leárnyékolni a környéket, s a szintén bírált, fedettnek tervezett atlétikai- és labdarúgópálya nem lesz befedve. Az Alkotás utcánál a Sportkórház jelenlegi területeinek bevonásával újul majd meg a campus, amely nyitott lesz, azaz a környék lakói is látogathatják és használhatják a területet. Összességében 39 396 négyzetmétert újítanak majd meg, s 33 ezer négyzetméter alapterületű új épületet emelnek. A munkálatok szeptemberben indulnak, az átadás 2018 szeptemberére várható

Mocsai Lajos, az egyetem rektora arról beszélt, hogy a rendszerváltás óta a TF-en semmilyen felújítási munka nem történt, míg a magyarországi felsőoktatási intézmények már túl vannak a fejlesztések első szakaszán, és a másodikat kezdhetik. Márpedig a nemzetközi színvonalú, elismert munkát végző intézményben mielőbb szükség van a körülmények javítására. A vezető azt is hangsúlyozta, hogy a tervek kialakításában elsődleges volt a magas színvonalú szakmai munka, a hallgatók ellátásának biztosítása, de a lakossággal is több egyeztetést folytattak. Kezdeményezésére a miniszteri biztossal közösen előbb irodájában a lakók egy kisebb csoportjával tárgyalt, majd egy nagyobb, 150-200 fős lakossági fórumot is tartott, melynek során sok tapasztalatot szerzett.

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere örömtelinek és fontosnak nevezte, hogy a terveket a lakosok észrevételeit és igényeit figyelembe véve alakítják ki.