CÖF-CÖKA vezetőségeTiszta vizet a pohárba!

Az elmúlt hetekben a Népszabadság és a Nol.hu megkülönböztetett aktivitással próbálta lejáratni a CÖF-CÖKA közösségét.

CÖF-CÖKA vezetősége – 2016.02.23. 00:02 –

Az elmúlt hetekben a Népszabadság és a Nol.hu megkülönböztetett aktivitással próbálta lejáratni a Békemeneteket szervező, a nemzet szuverenitása mellett kiálló és a közjót szem előtt tartó CÖF-CÖKA közösségét. Visszatérően erőre kap az erőlködés népszerűségünk megnyirbálására, különösen akkor, ha az ultraliberálisok piciny kis esélyt látnak a kormány megbuktatására. Ilyenkor a nemzeti identitást követő CÖF-CÖKA is középpontba kerül. Állításunkat aláhúzzák a vitathatatlanul az ellenzéki pártok által támogatott pedagógus-szakszervezeti utcai tüntetések.

A megélhetési újságírás kottája ismert. Az alkalmazott módszerről a tizenhét évet a Frankfurter Allgemeine Zei­tungnál eltöltött volt újságíró-szerkesztő, Udo Ulfkotte sikerkönyve lerántja a leplet. Czene Gábor hasonszőrű újságíró, a CÖF-CÖKA támogatóiról megjelentetett két cikkében, bűvészmutatvánnyal felérő hamis állításokat, csúsztatásokat alkalmaz, mit sem törődve az újságírói etika írott és íratlan szabályaival.

A CÖF-CÖKA honlapján felsorolt támogatók közül néhányat megszólítva sugallta az elvárt válaszokat, a kérdezetteknek időt sem adva arra, hogy érintett közösségeik tagjainak állásfoglalását kikérjék. A szavak csúsztatásának nagy mestere a CÖF-CÖKA támogatóit hamis színben úgy tüntette fel, mintha azok a mozgalom erkölcsi támogatása mellett kötelezően pénzadományozóként is elkötelezettek lennének. Természetesen a feltűnési viszketegség vagy a hamis szenzációhajhászás hosszú távon visszaüt. Erről szól a magyar közmondás: „A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát”. A bértollnok annál is tovább megy, hogy a mozgalom támogatóit összemossa a pénzadományozókkal, és megkérdőjelezi a támogatóként önkéntesen regisztráltak legitimitását, néhány kiválasztott szereplő szavait saját, és megbízói javára értelmezve.

A CÖF-CÖKA a honlapon szereplő Támogatók címszavát Együttműködő partnerekre változtatta. Figyelemmel a támadás irányára, felhívtuk az eddigi összes támogató figyelmét a leiratkozás szabad lehetőségére. Eredményként két hét alatt egy szervezet jelentkezett.

Az újságíró, látva a honlapon történt változtatást, csoportosítást, világgá kiáltotta, hogy a CÖF-CÖKA levette „kamu támogatóit”, így felére csökkent a szervezetek száma, négyszázról kétszázharminchatra. A most már „együttműködő partnerekként” feltüntetettek száma csak azzal a négy-öt szervezettel csökkent, amelyek az újságban szerepet kaptak. A csőlátásban szenvedő tollnok figyelmen kívül hagyta a könnyebb átláthatóság kedvéért kialakított második oszlopot. Ha valaki honlapunkra kattint és összeadja az együttműködő partnerek számát, meglepő eredményre jut, hiszen több mint ezerötszáz, mozgalmunkat „támogató” együttműködő szervezetet láthat.

Helyreigazítást kérő levelünk a mai napig sem jelent meg. Nehezményezzük azt is, hogy a lejárató cikk nem emlékezik meg a „Támogatók” címszó alatt felsorolt magánszemélyek, szellemi honvédők több mint hétezres létszámáról, akikhez az elmúlt időkben további több mint ötezer személy csatlakozott a hírlevelünkre történő feljelentkezéssel, feltüntetésük folyamatos.

Ki tudja, hányadszor előkerült a „Miből gazdálkodik a CÖF-CÖKA?” kérdés? Az aljas utalás szerint nagy baj lehet a gazdálkodás hátterével. A menetrend szerinti támadásokra már sokszor adtunk választ, de követjük egy másik közmondás igazságát, hogy „Ismétlés a tudás anyja”. Alapítványunk a törvényi előírások szerint vezeti könyvelését. Éves pénzügyi mérlegeinket a határidők betartásával nyilvánosan elérhető bírósági letétbe helyezzük és honlapunkon megjelentetjük. Pénzügyi támogatóink magánvállalkozók, magánszemélyek, valamint a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány. Az Alapítvány támogatását politikai plakátok megjelentetésére nem használtuk fel. Adományozóink aktivitása évente változik pénzügyi lehetőségeik függvényében. A kapott adományokkal kapcsolatos adóügyi szabályoknak maradéktalanul megfelelünk. Külföldi adományokat nem kapunk, szemben más érdekvédő szervezetekkel (TASZ, Amnesty International, Ökotárs). A Nemzeti Együttműködési Alaphoz a civil törvény előírásai miatt nem pályázhatunk, ugyanígy a Norvég Alaphoz sem, amely például a TASZ pénzügyi kipárnázója több tízmillióval, de közösségünket soha nem támogatta. Alapítványunknál felügyelőbizottság működik, mérlegeink auditálásáról gondoskodunk.

Elismerjük tévedésünket, amely szerint a TASZ valóban az egyszázalékos adóval kapcsolatos támogatások kategóriájában több pénzt kapott, mint a CÖKA, de ez már az Ökotárs és az Amnesty International vonatkozásában nem igaz. Valóban, tévedni emberi dolog, elismerni szintén az.

A hazugság, az olvasók szándékos, aljas félrevezetése, a támadott fél válaszainak eltusolása, a tényeket feltáró auten­tikus civil levelek, mint például a Pumi Klub elhunyt vezetőjének testvére vonatkozásában történt, nemcsak elgondolkodtató, hanem ijesztő!

Kijelentjük, hogy Czene Gábor a neoliberális felfogásban íródó Népszabadság és Nol.hu ketrecbe zárt harcosa.

CÖF-CÖKA vezetősége