Elköszönt a visszavonuló Frank Banham

Jégkorong

Burkovits Ferenc – 2016.02.23. 01:35 –

Frank Banham vasárnap este játszotta utolsó mérkőzését a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatában. A kanadaiból magyarrá lett játékos négy szezont töltött a fehérvári csapatban, és nemcsak klubcsapatában, de a magyar válogatottban is kiváló teljesítményt nyújtott.

A tavalyi Divízió 1-es krakkói világbajnokságon kulcsszerepet vállalt abból, hogy a magyar válogatott idén májusban Szentpétervárott az A csoportban szerepelhet. Olyan játékos kevés vagy talán nem is játszott Magyarországon, aki megfordult a hoki legmagasabb ligájában , az NHL-ben.

Az osztrák ligában szereplő Fehérvár a vasárnapi mérkőzéssel befejezte idei szezonját, mert nem jutott be a rájátszásba. Frank Banham pedig a vasárnapi győztes meccset követően meghatódva búcsúzott a fehérvári szurkolóktól: „Mindent köszönök Ocskay Gábornak és a fehérvári klubnak, hogy tagja lehettem ennek a csapatnak. A fiaim itt tanultak meg magyarul és itt kezdtek el hokizni. Köszönöm a csapattársaimnak, edzőimnek, mert az ő segítségük nélkül nem lettem volna ennyire sikeres.”