Állóháború a kamarák között

Parragh László erős kritikája Szatmáry Kristófról

Horváth Éva – 2016.02.22. 03:02 –

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökválasztásának legnagyobb esélyese az eddigi elnök, Szatmáry Kristóf, akinek a Napi.hu értesülései szerint két kihívója is akadt. Az utóbbiak dolgát vélhetően nehezíti, hogy a jelek szerint a mostani elnök és rokonai erősen kézben tartják a szervezetet és a voksolást is.

9oParragh László, Szatmáry Kristóf (Fotók: MH, Varga Imre)
A választási bizottságot maga az elnök, a mandátumvizsgáló bizottságot pedig az édesanyja vezeti.
A BKIK működéséről kemény kritikát fogalmazott meg Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Szerinte a BKIK családi biznisszé alakult Szatmáry és édesanyja, Szatmáryné Jähl Angéla vezetése alatt. A Napi.hu portál értesülései szerint furcsa, hogy két hét alatt csaknem félszáz új tagot léptettek be a BKIK-be, ami a jelenlegi kamarai tagság jelentős része.

Szatmáry visszautasítja, hogy a budapesti kamara családi biznisz lenne, mondván, annak több tucat családi vállalkozás is a tagja. A BKIK tisztségviselői pedig nem kapnak díjazást a munkájukért. Az elnök viszont úgy látja, hogy „egy bizonyos vállalkozói kör maffiamódszerekkel próbálta befolyásolni a tisztújítás kimenetelét: a határidő utolsó napján négy ügyvéd 1200, felszámolás alatt lévő vállalkozás képviseletében próbálta felvetetni magát a választási névjegyzékbe”.