Gyorsan elfogták a liftes rablót

Két órán belül háromszor támadt a panelházak réme

MH – 2016.02.22. 02:05 –

K. Tibor 30 éves budapesti lakost azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy 2016. február 17-én több újpesti társasházban liftben utazókat rabolt ki.

Először 9 óra 15 perc körül egy Erzsébet utcai társasház liftjében próbálta meg ellopni a vele utazó férfi kabátzsebéből a pénztárcáját. A sértett azonban elkapta a férfi kezét, ám az kirántotta csuklóját a sértett szorításából, és elszaladt a helyszínről.

A következő eset 10 óra körüli történt. A gyanúsított átment egy Virág utcai társasházba, ahol a liftben kiemelte a sértett kezében lévő szatyorból annak pénztárcáját a benne lévő készpénzzel és személyes irataival együtt, majd elmenekült.

Körülbelül fél óra elteltével K. Tibor bement egy Rózsa utcai társasházba is, és ott a liftben el akarta venni egy nő táskáját. A hölgy nem hagyta magát, dulakodás alakult ki kettejük között, amiből a rabló került ki győztesen, s a nő pénztárcájával együtt távozott a helyszínről.

A rendőrök K. Tibort Újpesten, a Tél utcai villamosmegállóban fogták el, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte.