„Veszélyt jelent Salgótarjánra a baloldali jelölt”

MH-összeállítás – 2016.02.19. 01:28 –

A kormány 3,4 milliárd forint adósság átvállalásával megadta a lehetőséget Salgótarjánnak a kilábalásra, ám a baloldal nem élt ezzel – mondta tegnap Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár Salgótarjánban. Szerinte a baloldal polgármesterjelöltje a felelős azért, hogy a városnak nincs költségvetése.
„Hiteltelen az a városvezetésre törekvő ember, aki nem képes arra, hogy a jogszabályi határidőknek megfele­lően beterjessze a költségvetést” – jelentette ki az önkormányzati államtitkár Salgótarjánban. Pogácsás Tibor arra célzott, hogy az időközi polgármester-választás előtt a város közgyűlése – amelyben a baloldal jelöltje, Fekete Zsolt alpolgármesteri tisztséget visel – még nem fogadta el a 2016. évi büdzsét. „Holott – fogalmazott az MTI beszámolója szerint – ő a felelőse annak, hogy a városnak nincs költségvetése.” Hangsúlyozta, az, aki a költségvetést rövid távú politikai, kampányérdekek miatt elodázza, pénzügyileg veszélyezteti a város működését.

Salgótarján 2010 óta minden segítséget megkapott a kormánytól, hogy ki tudjon lábalni abból a helyzetből, amelybe a baloldali kormányzás alatt került. A kormány mintegy 3,4 mil­liárd forint adósság átvállalásával megadta a lehetőséget a városvezetésnek a kilábalásra, ám a baloldal nem élt ezzel. Pogácsás ezért arra biztatta a helyieket, olyan jelöltet támogassanak az időközi választáson, aki abban érdekelt, hogy „együtt, közösen virágoztassuk fel Salgótarjánt”.

Simon Tibor, a Fidesz–KDNP jelöltje arról számolt be, hogy szerdán rendőrségi feljelentést tett, mert a Fekete Zsoltot támogató közösségi oldalon a személyét érintő fenyegetés jelent meg, amely bejegyzéstől Fekete nem határolódott el, és az oldal moderátorai sem tettek semmit a hozzászólás eltávolításáért.