A szétlövés után a lengyelek örültek

Jégkorong. Hiába támadott többet a magyar csapat, nem tudott gólt ütni

Salánki Miklós – 2016.02.15. 00:48 –

Két veretlen válogatott, a magyar és a lengyel csatázott a továbbjutásért az olimpiai selejtező tornán a Papp László Sportarénában. A hihetetlenül izgalmas mérkőzésen a 0–0-s döntetlen után a hosszabbításban sem ütöttek gólt.
Hogy mennyire szeretik a hokit hazánkban, azt bizonyította, hogy a magyar válogatott két felvezető mérkőzésén, a litvánok (4–0) és az észtek ellen (7–1) is telt ház volt a Papp László Sportarénában. A továbbjutást eldöntő harmadik mérkőzés viszont igazi csemegét ígért, mert csak a győztes vehet részt a szeptemberi utolsó fordulóban. Rich Chernomaz, a magyar válogatott szövetségi kapitányának igaza lett, amikor azt nyilatkozta: „A lengyelek elleni egy teljesen más mérkőzés lesz, fizikális küzdelem várható.” Csapatunk kezdett jobban, sokkal veszélyesebben is játszott, de hiába lőtt majdnem háromszor annyit kapura (11:4), mint a vendégek, a lelkes közönség gólnak nem örülhetett az első harmadban.

A másodikban sem, sőt a lengyelek több helyzetet is kidolgoztak, azonban a Rajna Miklós remekül védett. A harmadban az egyetlen nagyobb lehetőség Benk András előtt adódott, de túl közel került a kapushoz, és ezért nem tudata a korongot elütni mellette. Az izgalom fokozódott a befejező harmadban, mert nagyon úgy nézett ki, hogy egyetlen találat fog dönteni. Az ötvenhatodik percben Rajna ismét hatalmas bravúrral védett egy lengyel kapáslövést, majd Sofronék próbálkoztak, de eredménytelenül. Így a mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult, s következett az ötperces hosszabbítás, négy a négy ellen.

A két fáradt csapat a ráadásban is eredménytelenül támadott, s így három-három büntető következett. Ezt a párharcot már a lengyelek nyerték, s így ők készülhetnek a következő selejtező tornára.