Az év egyik képe lett a félremagyarázott fotó

Taroltak a magyar fotósok a Pictures of the Year International versenyen

MH – 2016.02.14. 19:06 –

Tavaly bejárták a világsajtót a bicskei vonatsíneken fekvő migránscsalád a képei. Kollégánk, Csudai Sándor felvétele a jelenetről most elnyerte a Pictures of the Year International egyik különdíját.

potyi_csudaiPicture of the Year International/Csudai SándorA fénykép elkészültét a világsajtó először a magyar rendőrök brutalitásának bizonyítékaként látta, azonban a néhány perccel később a YouTube-ra felkerült videó már bizonyította, hogy valójában a családapa rántotta feleségét és a karján ülő kisgyerekét a sínekre, a magyar rendőrök pedig csak segíteni akartak.

Csudai Sándor képe most a menekültekhez kapcsolódó 2015-ös eseményeket dokumentáló szekcióban kiválósági különdíjat nyert.

Az idei Pictures of the Year International azonban más magyar győzelmekkel is dicsekedhet. Szintén kiválósági díjat kapott egy kerítésen átbújó család képe, illetve magyarok végeztek az első három helyen az újságban megjelenő, színes képriport kategóriában.

Végh László kárpátaljai magyarokról szóló anyaga lett az első helyezett. Egy évig fotózta Ukrajnában a magyar lakta területek mindennapjait, és hogy hogyan birkóznak meg a néhányszáz kilométerre folyó háborús konfliktussal.

Az ezüstérmet Móricz-Sabján Simon Sárvidék című képsorozata nyerte, aki úttalan-utakon jutott el Magyarország eldugott helyeire, és mutatta be az ottélőket.

A zsűri harmadikként Kállai Mártont szavazta meg, aki budapesti közösségi kertek világát dolgozta fel.

Az 1944 óta megrendezett versenyen most először fordult elő, hogy ilyen nagyarányban nyerjenek egyszerre magyar fotósok. A zsűrizés február 26-ig tart, összesen negyvenegy kategóriában ítél a nemzetközi hírű tagokból álló grémium.

 

Az év egyik képe lett a félremagyarázott fotóTaroltak a magyar fotósok a Pictures of the Year International versenyen...

Közzétette: Magyar Hírlap – 2016. február 14.