Gyertyafényes szocialista frakcióülés

Bán Károly – 2016.02.12. 04:32 –

Az 1956-os salgótarjáni sortűz áldozatainak emlékét meggyalázó „stilizált vörös csillagos” plakátbotrány után szerdán késő este újabb csapás érte a baloldali összefogást a nógrádi megyeszékhelyen.

A szocialisták főhadiszállásukon éppen túlestek az egészségügy, az oktatás és a szociálpolitika kérdéseinek megvitatásán, ám amikor elérkeztek volna a menekültkérdéshez, a Salgó Hotelre is lesújtott az áramszünet. A Blikk beszámolója szerint az MSZP parlamenti frakciója ezt követően gyertyafény mellett fagyoskodva folytatta a tanácskozást. Gőgös Zoltán elnökhelyettes a veszélyhelyzetet felismerve hólapátot ragadott, s maga is tevékenyen vett részt a városra rázúduló huszonöt centis hótakaró eltakarításában.

Csütörtök délután az MTI beszámolója szerint az aktivisták a város főterén forró teával kedveskedtek az arra járóknak. A műanyag pohárkán Fekete Zsoltnak, a baloldali összefogás polgármesterjelöltjének neve volt olvasható, jelezve, hogy a nógrádi megyeszékhelyen a hónap végén időközi polgármester-választás lesz.