„Taktikával nem lehet harcolni a stratégia ellen”

Baranya Róbert – 2016.02.11. 01:54 –

A NATO bevetését tartaná ésszerűnek az újra növekvő migránshullám ellen Földi László titkosszolgálati szakértő, aki szerint a kerítés nem elég a kontinens megvédésére.

Hetvenkét illegális migránst fogott el a rendőrség kedden, s ebben a hónapban eddig ez volt a legmagasabb szám – derül ki a rendőrség statisztikájából. Februárban már több olyan nap is volt, amikor hatvan fölött volt az elfogott illegális bevándorlók száma, februárban már 418 illegális határátlépőt fogtak el. Az M1 helyszíni beszámolója szerint egyre aktívabbak az embercsempészek, és folyamatosan viszik a kerítéshez a bevándorlókat, akik rongálják a határzárat. A napokban többen is átvágták és ledöntötték a drótakadályt, majd lyukat vágtak az acélhálón is.

A Csongrád Megyei Főügyészség már a hónap elején arról számolt be, hogy újra emelkedő tendenciát mutat a határzár tiltott átlépése miatt indult eljárások száma. Januárban az ügyészség a rendőrségtől tiltott határátlépéssel kapcsolatban 224 vádjavaslattal ellátott ügyet kapott, s ezek nagy része bíróság elé került.

Földi László titkosszolgálati szakértő szerint azért van élénkülés, mert az irányítók még több embert akarnak bejuttatni Európába, mielőtt mindenütt lezárják a határt, másrészt a migránsok is kényszer alatt vannak, hogy eljussanak a kontinensre. Földi ugyanakkor ismét hangsúlyozta, hogy ez nem migráció, hanem támadás Európa ellen. A kerítés csak taktikai eszköz, de egy stratégiával szemben nem lehet taktikával harcolni, ahhoz ellenstratégia kell – szögezte le. Magyarországnak azonban csak ez a taktikai eszköze van, és nem tudjuk, hogy mi lesz, ha több tízezer ember megrohamozza majd a kerítést – tette hozzá. A titkosszolgálati szakértő szerint be kellene vetni a NATO-t, amelyet arra találtak ki, hogy megvédje Európát.

 

„Taktikával nem lehet harcolni a stratégia ellen”A NATO bevetését tartaná ésszerűnek az újra növekvő migránshullám...

Közzétette: Magyar Hírlap – 2016. február 10.