Tolnai földárverések egyszerűbben

Két részletben 1327 hektárra lehet licitálni, első körben március elsejétől

Bódy Géza – 2016.02.11. 00:57 –

Több mint ezerháromszáz hektár termőföld árverésével folytatódik a Földet a gazdáknak! program márciusban, Tolna megyében – idézte a távirati iroda Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízottat.

A szakember elmondta: két részletben 1327 hektárra licitálhatnak a gazdák. Első körben, március 1-jétől 4-éig azt a 780 hektárt bocsátják árverésre, amelyet tavaly novemberben nem sikerült értékesíteni: a negyvenkét ingatlant 1,3 milliárd forintos áron hirdetik meg. Már­cius 16-ától 18-áig újabb huszonöt ingatlant, 547 hektárt árvereznek 850 millió forintos értéken – tette hozzá. Közlése szerint a megye minden járásában vannak árverésre bocsátandó földterületek, amelyek három hektárnál nagyobbak, és jellemzően száz hektárnál kisebbek. A legnagyobb terület 131 hektáros. A kormánymegbízott elmondta, hogy az első körben árverésre kerülő földekre tavaly egyáltalán nem licitáltak.

Beszámolt arról is, hogy az idén egyszerűsödik az árverések lebonyolítása: a licitek közvetlenül követik majd egymást, szemben a korábbi gyakorlattal, amikor kivárták az egyes földrészletek árverésére adott egy órát. Az árverési hirdetmények a földhivatalban, valamint a Nemzeti Földalap és a Tolna Megyei Kormányhivatal honlapján már olvashatók.