Már elérhető a gyógyszertári adatbázis

Jobbágyi Zsófia – 2016.02.10. 02:08 –

„Könnyen kereshető, felhasználóbarát, hiteles” gyógyszertárkereső alkalmazást fejlesztett az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI). A keresőprogram már elérhető a hatóság honlapján, és tartalmazza az engedélyezett gyógyszerforgalmazók valamennyi publikus adatát.

A fejlesztésnek köszönhetően – írták – a patikák és a gyógyszerforgalmazásra jogosult üzletek kereshetők név, típus (közforgalmú, intézeti, internetes vagy éppen gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazók), település és kulcsszó alapján. Az információk köre még bővülhet, a patikák nyitvatartási idejét pedig folyamatosan frissítik a rendszerben a tiszti gyógyszerészek.

A gyógyszerügyi hatóság tájékoztatása szerint a könnyen kereshető adatbázis fontos információkat szolgáltat a lakosság számára, hiszen abból egyszerűen megtudható, hogy a szokásos nyitvatartási időn túl mely gyógyszertár érhető el a közelben: a települést és dátumot kiválasztva listázva jelennek meg az ügyeletes, készenléti gyógyszertárak adatai. Emellett pluszszolgáltatás, hogy a találati listákból egy gombnyomással táblázat is készíthető, így akár egyszerre is meg lehet tekinteni minden fontos részletet.