Hazánkban is egyre erősödik a terrorveszély

Baranya Róbert – 2016.02.10. 02:06 –

A szakma arra figyelmeztet, hogy növekvő terrorveszélyhelyzettel kell szembenézni, és ez alól Magyarország sem kivétel – hangsúlyozta Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke a testület tegnapi ülése után, amelyen a szakszolgála-tok vezetői adtak tájékoztatást.

Megjegyezte, konkrét terrorcselekményre utaló jelek egyelőre nincsenek, de aláhúzta: a kormánynak és a Fidesznek legfontosabb a magyar emberek biztonsága, ezért kezdeményeztek alkotmánymódosítást.

Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke azt mondta, hogy a déli határszakaszokon ismét egyre többen rongálják a kerítést, és próbálnak illegálisan bejutni az országba, míg a jobbikos Mirkóczki Ádám hangsúlyozta, ezen a határszakaszon nem elég a kerítés, élő erőre van szükség. Az ellenzéki pártok képviselői megerősítették, továbbra sem támogatják az alaptörvény módosítását.

Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke az M1 reggeli műsorában ennek kapcsán arról beszélt, a javaslat lényege, hogy ne állhasson elő olyan helyzet, amikor a magyar állam nem képes szavatolni polgárainak biztonságát. Az előterjesztés semmi mást nem tesz, mint a ma is létező veszélyhelyzeti tényállást terrorveszélyhelyzetként is megfogalmazza önálló tényállásként – mondta Gulyás, aki szerint az ellenzék azért kötött bele a módosítási szándékba, mert kommunikációs lehetőséget lát abban, hogy a rendkívüli jogrend kemény intézkedésekre jogosítja fel a mindenkori kormányt.