Orbán tizennyolcadik évértékelője

Kormányfői helyzetelemzés lillafüreden, parlamenti nyitány a jövő héten

Pindroch Tamás – 2016.02.09. 01:32 –

Február 28-án, vasárnap tartja évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban – közölte tegnap Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. Az idei lesz a tizennyolcadik évértékelő beszéd, e hagyományt Orbán Viktor még 1999-ben honosította meg.

A parlament tavaszi ülésszaka a jövő hétfőn kezdődik. A kormányfő a napokban is tart értékelést, de zárt körben, a Fidesz lillafüredi kihelyezett frakcióülésén. A képviselőcsoport ülésén a szokásos módon megjelennek majd a kormány tagjai és államtitkárai is. Téma lesz többek között a kormány terrorvészhelyzettel kapcsolatos alaptörvény-módosítási javaslata, az oktatás és egészségügy helyzete, de a bürokrácia- és hivatalnokcsökkentő csomag, a 2017-es költségvetés tervezete és az adózás új rendjéről szóló javaslat is. A miniszterelnök folytatja országjárását a Modern városok program keretében. Ma Kecskemétre utazik, márciusban a szocialista vezetésű Szeged lesz a célpontja.

A megyei jogú városok közül legutoljára Salgótarjánba látogat el a kormányfő. Mint ismert, a nógrádi megyeszékhelyen február végén tartják az időközi polgármester-választást, s a Fideszben bíznak abban, hogy a miniszterelnököt már az új, kormánypárti városvezető, Simon Tibor fogadja majd a rendezvényen.