László Csabát házon belülről pótolják

Labdarúgás. Rejtélyes edzőváltás az MTK-nál, másfél héttel a bajnoki rajt előtt leváltották a hat évre szerződtetett szakembert

Burkovits Ferenc – 2016.02.04. 01:14 –

Mindössze egypontos hátránnyal a dobogós helyezéstől várja a bajnokság tavaszi rajtját az MTK, amelynek vezetése váratlanul bejelentette, hogy közös megegyezéssel felbontották László Csaba vezetőedző szerződését, utódja Teodoru Vaszilisz lesz, akinek a megbízatása egyelőre április 30-ig szól. Domonyai Lászlót, az MTK ügyvezetőjét kérdeztük az edzőváltásról.

mtkLászló Csaba, még az MTK edzőjeként (Forrás: MTK)
– A csapat túlvan egy külföldi edzőtáborozáson, sorozatban játsszák az edzőmérkőzéseket. Mi történt alig másfél héttel a bajnoki rajt előtt, hogy leváltották László Csabát?

– Klubunk vezetése úgy döntött, hogy Teodoru Vaszilisszel tudjuk elérni célunkat. László Csabával megállapodtunk, ennek az a lényege, hogy csak a szépre emlékezünk, és nyilvánosan nem kritizáljuk egymást. Fontos, hogy a játékosok az előttük álló feladatokra, a mérkőzésekre és az edzésekre koncentráljanak. Ezért békében, barátságban váltunk el korábbi vezetőedzőnktől.

– Említette, hogy Teodoruval érhetik el a céljaikat. László Csabával ez nem sikerülhetett volna?

– Ő a múlt, és úgy gondoljuk, hogy Teodoru a jelen és a jövő.

– Csalódtak a korábbi vezetőedző munkájában?

– Nem. Szó sincs ilyenről. De értsék meg, a jövőt építjük.

– Mióta forrtak az indulatok a háttérben?

– Kedden este ült össze a vezetés és hozta meg ezt a döntést. Teodoru nem ismeretlen számunkra, hiszen húsz éve dolgozik a klubnál. Edzősködött a Sándor Károly Akadémián, legutóbb a felnőttcsapatnál másodedző volt. Bízunk abban, hogy a vezetés elképzeléseit valóra tudja váltani.

– Alig több mint másfél év telt azóta, hogy bejelentették László Csaba kinevezését, akivel hatéves szerződést kötöttek. Mit gondol, akkor vagy most hibáztak?

– Hosszú távra terveztünk, és akkor úgy döntöttünk, hogy annyi időre kötelezzük el magunkat. Az élet már csak ilyen. Vannak dolgok, amit utólag másként gondol az ember. Azt hiszem, ebben nincs semmi kivetnivaló.

– A játékosok hogy fogadták?

– A futballistáink profik, akik eddig is tették a dolgukat és ezután is ugyanígy fognak készülni.


Befogták a száját

Természetesen megkerestük László Csabát, aki ha nagyon visszafogottan is, de néhány kérdésünkre válaszolt. Később azonban visszavonta a nyilatkozatát, arra hivatkozva, hogy a klub vezetőinek a kérésére nem beszélhet a menesztéséről. Csak azt írhattuk meg, hogy nagyon szeretett az MTK-ban dolgozni. Amíg hagyták.