Vb-döntősök csatájával kezdődik a PL

Darts

Salánki Miklós – 2016.02.04. 01:08 –

Ma kezdődik a Premier League első fordulója (20 óra, tv: Sport1) a leedsi First Direct Arenában, s mindjárt rangadókkal: az angol Phil Taylor a holland Raymond van Barnevelddel találkozik, tehát a 2012-es bajnok a 2014-es ellen játszik majd.

A világbajnok és PL-címvédő skót Gary Anderson első ellenfele az angol Adrian Lewis lesz, akivel januárban vb-döntőt játszott. Jó formában várja a rajtot Michael van Gerwen, aki a hét végén megnyerte a The Masters elnevezésű tornát Milton Keynesben, a holland játékos a döntőben 11–6-ra győzte le az angol Dave Chisnallt.

A Premier League sorozatot 2005 óta rendezik, az idei résztvevők közül Phil Taylor az egyetlen, aki részt vett mind a tizenkét kiírásban, s hatszor lett első, legutóbb egyébként 2012-ben nyert. Az idei évben egy újoncot avat a sorozat, a fiatal tehetség, Michael Smith dobásait láthatjuk majd versenyről versenyre.

Premier League, 1. forduló, február 4.: Peter Wright–Michael Smith, Michael van Gerwen–James Wade, Phil Taylor–Raymond van Barneveld, Gary Anderson–Adrian Lewis, Robert Thornton–Dave Chisnall