„Civilekkel hergelő szocialisták”

Soros képe is felsejlhet a tüntetések hátterében

MH-összeállítás – 2016.02.03. 01:14 –

A pedagógusok az iskolai szegregáció és integráció kérdését is felvetették – mondta tegnap Sipos Imre az M1 híradójában.

Az Emmi köznevelésért felelős helyettes államtitkára az Országjárás az oktatásról programsorozat szécsényi fórumát követően aláhúzta, módszertani segítséget kell adni a tanároknak.

A távirati iroda a PestiSracok.hu cikkére hivatkozva azt írta, a magyar oktatás állapota miatt éppen azok a szervezetek tiltakoznak és azok a civilek „kerítették a hálóikba” az egyébként jó ügyért kiálló pedagógusokat, akik liberálisként, „a bukott SZDSZ holdudvarából menekítették át magukat a jelenlegi közéletbe”. A Humán Platform mögött „Soros György képe is felsejlik”, miután a szervezet arca, Gulyás Márton annak a Krétakörnek volt tagja, amely 2012-ben 35 millió forintot kapott egy Soros György által finanszírozott alapítványtól – írta a honlap.

A szocialisták csökkentették a pedagógusok fizetését, és most is csak kihasználják, olyan balliberális civil szervezetekkel hergelik őket, akik eddig a bevándorlók mellett szerveztek tüntetéseket, nem a gyermekek és nem a pedagógusok fontosak számukra – így reagált a Fidesz Tóbiás József MSZP elnök-frakcióvezető kijelentéseire. Az ellenzéki politikus szolidaritásáról biztosította a tüntető pedagógusokat, és azt mondta: nem csupán korrigálni kell az oktatási rendszert, hanem új alapokra helyezni. A Fidesz emlékeztetett, a polgári kormány 234 milliárd forintot fordított a pedagógusbér-emelésre, jelenleg is országszerte konzultál a pedagógusokkal.