Dübörgött a néppártosodás Vonánál

A Jobbik nem támogatta az emberek biztonságát – reagált a kormánypárt

MH-összeállítás – 2016.02.01. 00:49 –

A Fidesznek a magyar emberek biztonsága az első, ezért a kormány fenntartja a javaslatát arról, milyen további lépésekre van szükség ahhoz, hogy erősíteni lehessen Magyarországon a mindennapok biztonságát – így reagált a Fidesz Vona Gábor szombaton megtartott évértékelőjére.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója szerint a Jobbik csatlakozott azokhoz, akik nem támogatták a kerítés építését, nem támogatták, hogy katonákat és rendőröket küldjenek a határra, nem támogatták a bevándorlási szabályok szigorítását, és akik be akarják engedni a bevándorlókat.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke Budaörsön kétezres hallgatósága előtt arról beszélt, pártjának már most el kell kezdenie a gyakorlati kormányzást. A kormány ugyanis – mondta – nem teszi a dolgát, s ez a társadalom szétszakítottságához, megosztottságához vezet, aminek enyhítése érdekében hidak építésére szólította fel a résztvevőket. Értékelése szerint a Fidesz és az MSZP nem tud és nem is akar a megosztottság ellen tenni, mert az a két párt lételeme, a Jobbik viszont minden irányban megérti az emberek fájdalmát.

A pártelnök az MTI beszámolója szerint a politikai kultúra „vészes elaljasulásáról” is beszélt, és Habony Árpádot és G. Fodor Gábort nevezte a lefelé tartó spirál motorjainak. Hozzájuk képest „a meztelencsiga gerinces állat, vagy Machiavelli romantikus tinilány” – jegyezte meg. A színpadon dübörgött a néppártosodás és a hídépítés, a hallgatóság soraiban viszont többen elégedetlenkedve morogtak.