Ismét Djokovic–Murray döntő

Tenisz. Hingis és Mirza párosban verhetetlen

Salánki Miklós – 2016.01.30. 00:40 –

Érvényesült a papírforma: a második helyen kiemelt Andy Murray lesz a világelső és címvédő Novak Djokovic ellenfele vasárnap az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfidöntőjében, s így megismétlődik a tavalyi párosítás.

Andy Murray 20160130Andy Murray végre a végső meccs után is szeretne ünnepelni (Fotó: Reuters - Jason O’Brien)

A két döntős eddigi melbourne-i szereplése között jelentős a különbség, mert a szerb Djokovic hatodszor lett finalista, és hatodik elsőségért mérkőzhet. A brit Murray viszont ötödik döntőjére készülhet, de ha nyer, csak az első győzelmét ünnepelheti, mert egyszer Federertől, háromszor pedig szerb riválisától kapott ki. Kettejük eddigi párharcában Djokovic 21–9-re vezet. A brit játékos a pénteki elődöntőben ötszettes, négyórás csatában 4:6, 7:5, 6:7 (4-7), 6:4, 6:2-re győzte le a kanadai Milos Raonicot, akit a negyedik játszma végén lábsérülése miatt ápolni kellett. Ezek után a döntő szettben már csupán két játékot tudott nyerni.

Nem született meglepetés a női páros döntőjében sem, a svájci Martina Hingis és az indiai Sania Mirza világelső kettős két játszmában nyert az Andrea Hlavacková, Lucie Hradecka cseh duó ellen. A tavaly Wimbledonban és a US Openen is győztes Hingis, Mirza páros sorozatban 36. mérkőzését nyerte meg, s egymást követő nyolcadik tornáján nem talált legyőzőre.

A második fordulóban kiesett Babos Tímea bejelentette, hogy szakít párostársával, a szlovén Katarina Srebotnikkal, mert nem passzol össze a játékuk. A 22 éves magyar Dubajban és Dohában a német Julia Görgesszel, míg Indian Wellsben és Miamiban a kazah Jaroszlava Svedovával indul párosban.