Fidesz: Nem lehet számítani az ellenzékre

Pindroch Tamás – 2016.01.29. 02:57 –

A terrorveszélyhelyzet tényállásának alkotmányban való rögzítése, az ehhez kapcsolódó sarkalatos törvények elfogadása is a magyar családok, gyermekek védelméről szól – erről beszélt tegnap Németh Szilárd.

 A Fidesz-alelnök aláhúzta, nem engednek eredeti álláspontjukból, ebben nem hajlandók semmilyen kompromisszumra. Mint sorolta, tavaly is az ország biztonsága érdekében határoztak a határvédelem megerősítéséről, a déli kerítés megépítéséről, a szigorú bevándorlási jogszabályokról, a honvédség határőrizeti feladatairól. Döntéseikhez a nemzeti konzultáció során felhatalmazást is kaptak.

Hangsúlyozta, az ország biztonsága érdekében kezdtek aláírásgyűjtésbe a betelepítési kvóta ellen is, s már közel kétmillió szignó gyűlt össze. Utalt arra is, az önkormányzatok döntő többsége is elutasítja a betelepítési kvótát. A baloldal azonban a településeken is szembehelyezkedik az emberek kérésével, és a bevándorlók pártján áll, az ország védelmében sem lehet tehát számítani az ellenzékre. A képviselő sajnálja, hogy hasonló ehhez a Jobbik álláspontja is. Példaként hozta fel, hogy Zuglóban a Jobbik nem vett részt a kvótaellenes szavazáson, így ott nem tudták elfogadni az indítványt.