Ellenőriznék a közpénzek felhasználását

Nagy Kristóf – 2016.01.29. 01:56 –

Hamarosan létrejöhet a közpénzügyi hatóság, sajtóértesülések szerint a kormány munkája már célegyenesbe ért. A szervezet a könyvelők, az adótanácsadók, az adószakértők és a könyvvizsgálók ellenőrzéséért felelhet – írta a Magyar Idők.

 Az egység legfontosabb feladata a piaci viszonyok korlátok között tartása és a nagyobb visszaélések, így a brókerbotrányok, a grandiózus áfacsalások megakadályozása lehet. Pankucsi Zoltán január közepén, az év könyvelőjének és adótanácsadójának járó szakmai díjak átadásakor arról beszélt: a pénzügyi-számviteli szakmának el kell kerülnie az olyan árversenyt, amely már a szolgáltatások színvonalát veszélyezteti.

A hatóság létrehozását ellenzi a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete – közölték a távirati irodával. Kiemelték: meglepetésként érte őket az a hír, hogy hamarosan elkészül az ezzel kapcsolatos javaslat, mivel a Nemzetgazdasági Minisztérium az ötlet kidolgozásáról az érintett szakmákat képviselő szervezetekkel nem folytatott korábban érdemi egyeztetéseket. Az új hatóság bevezetését Zara László, az egyesület elnöke szerint nem indokolja a brókerbotrány. Szerintük az adótanácsadói szolgáltatások végzését igazoló adatokat kellene kötele­zően feltüntetni a bevallásokon is.