Kenguru vitte volna bombáját a rendőrökhöz

Zsigmond Lilian – 2016.01.29. 01:11 –

Terrortámadás gyanújával vádolják azt a melbourne-i fiatal férfit, akit – öt társával együtt – áprilisban vettek őrizetbe, mert tervei szerint egy bombákkal felszerelt kengurut kívánt bejuttatni a rendőrség épületébe, valamint le akart fejezni egy rendőrt az ausztrálok nemzeti ünnepén.

A tizenkilenc éves Sevdet Ramadan Besim lelkes támogatója volt az Iszlám Állam terrorszervezetének. Azt tervezte, hogy a C4-es típusú katonai robbanóanyaggal megpakolt állatra ráfesti majd a terrorszervezet szimbólumát, és úgy ereszti rá azt a rendőrtisztekre. Besim a támadást április 25-én kívánta végrehajtani. Azon a napon, amikor az ausztrálok a háborúban elesett katonáikra, valamint a hazatérőkre emlékeznek.

A fiatal a bíróságon tagadta a felhozott vádakat, de ezeket az ügyészség internetes keresésekkel és a telefonján rögzített beszélgetésekkel és hanganyagokkal bebizonyította. A kengurus terrorista a világhálón azt írta: „Kész vagyok harcolni azokkal a kutyákkal, ki szeretnék iktatni néhány zsernyákot. Találkozni akarok velük, és lefejezni néhányat. Haha.”