Rosszul jártak, hogy vékony jégre mentek

MH-összeállítás – 2016.01.29. 00:59 –

Holttestet találtak a gárdonyi hajókikötőnél, miután az arra járóknak feltűnt a férfi holmija a mólón. A riasztott Velencei Önkéntes Tűzoltó Egyesületet tagjai székesfehérvári kollégáikkal együtt emelték ki az elhunytat a fagyos vízből.

Úgy tudni, éppen tiltott horgászeszközt feszített ki, amikor belepottyant a vízbe. A szakemberek szerint próbálta magát menteni, erre utal, hogy igyekezett levetni a ruháit, hogy ne húzzák a mélybe.

Nem ez az első jeges történet a tóparton. A hétvégén egy férfi fenyegetőzött azzal, hogy öngyilkos lesz a Velencei-tó életveszélyes jegén. A járókelők kihívták a rendőröket, a férfi pszichiátriára került.
Tegnap reggel Szentmártonkátánál süllyedt el a Kis-Duna jeges vizében egy férfi, de a parton járók kimentették. A férfi a parttól ötven-száz méterre süllyedt el, a közelben tartózkodók csónakokkal és létrákkal siettek a mentésére, sikerrel. Mire a ráckevei tűzoltók a helyszínre értek, a nagyrészt befagyott folyóból már kihúzták a bajbajutottat, akit kihűléses állapotban vittek kórházba a mentők.