A címvédők sikere Melbourne-ben

Tenisz. Novak Djokovic és Serena Williams is simán jutott a döntőbe

Kiss B. László – 2016.01.29. 00:46 –

Mindkét címvédő bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság hét végi döntőjébe. A férfiaknál a világelső szerb Novak Djokovic négy szettben győzte le (6:1, 6:2, 3:6, 6:3) a svájci Roger Federert.

16o-aoRoger Federer (balra) gratulát Novak Djokovicnak, aki immár 23-22-re vezet kettőjük párharcában (Fotó: Reuters/Tyrone Siu)
Az első két játszma rendkívül egyoldalú játékot hozott, a szerb klasszis nem sok esélyt adott ellenfelének, szinte levegőhöz sem engedte a svájcit. A harmadikban kicsit kiengedett Djokovic, ám az utolsó szett megint sima volt számára.

„Azt hiszem, eddigi karrierem során az első két szettben játszottam a legjobban Roger ellen – mondta az elődöntő után Djokovic. – Egy ilyen ellenfél mindig sok figyelmet, nagyobb elszántságot és más felkészülést igényel, főleg fejben. Amúgy a harmadikban sem ment rosszul, de akkor agresszívebben,
összeszedettebben játszott az ellenfelem. A negyedikben már éreztem, ez lesz az utolsó játszma. Sajnos, én sem tudok mindig ilyen magas szinten teniszezni, de persze arra törekszem, hogy a legjobbat hozzam ki magamból. Remélhetőleg a vasárnapi döntőben is sikerül majd.”

A szerb klasszis hatodik ausztrál trófeáját gyűjtheti be az év első Grand Slam-tornáján. Az ellenfele a döntőben a mai Andy Murray–Milos Raonic csata továbbjutója lesz.

A női egyesben Serena Williams a 30. Grand Slam-elődöntőjében valósággal lesöpörte a pályáról a lengyel Agnieszka Radwanskát. Az amerikai világelső az első szettet húsz perc alatt 6:0-ra elintézte, a második kicsit szorosabb lett (6:4), de a győzelme így sem forgott veszélyben. A női címvédő ellenfele a német Angelique Kerber lesz, aki véget vetett a magyar származású brit Johanna Konta nagy sorozatának Melbourne-ben.