Mikler Roland szerint is kevés, amit eddig a válogatott mutatott

Kézilabda. Nagyon távolinak tűnik a riói olimpia

Burkovits Ferenc – 2016.01.22. 02:00 –

A magyar férfi kézilabda-válogatott szerdán este 30–22-re kikapott az előző kontinensviadalon ezüstérmes Dániától a lengyelországi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, így nem vitt magával pontot a középdöntőbe. A csapat Gdanskból Wroclawba buszozott, és ma a középdöntőben Németország ellen játszik. Még nem úszott el a riói olim­piai szereplés, de ahhoz ma győzni kell. Mikler Rolandot, az MVM-Veszprém és a válogatott kapusát kérdeztük.

Mikler-RolandMikler Roland (Forrás: Wikipédia)
– Milyen a hangulat a csapaton belül?

– Próbáljuk túltenni magunkat a csoportmérkőzéseken, és nem arra gondolni, hogy az utóbbi két meccs elment. Fontos, hogy sok mindenben javuljunk, mert amit eddig mutattunk, az kevés az olimpiai selejtezőhöz.

– Gondolom, azért számolgatnak közben.

– Teljesen felesleges lenne, ha számolgatással töltenénk az időt. Ismerjük, tudjuk a feladatot. Most az első a németek legyőzése. Mondhatnám azt is, hogy számunkra most kezdődik igazából az Eb. Ha jól fogunk játszani az első meccsen, az akár messzire is repíthet bennünket.

– Mit tudnak a németek játékerejéről és stílusáról?

– A wroclawi első edzést követően videózás szerepelt a programban, ahol igyekeztünk kielemezni a németek játékát. Nem gyenge csapat, s azt is tudjuk, hogy több, Bundesligában edződő, tapasztalt játékosuk van. Egyáltalán nem lesz könnyű, de végre szeretném, ha mi is megmutatnánk igazi játékerőnket, mert több van bennünk, mint amit eddig mutattunk.

– Ma Németország, kedden Spanyolország, szerdán Svédország az ellenfél. Melyik meccs lehet a legkönnyebb?

– Nincs könnyebb, mindhárom találkozó pokoli nehéznek ígérkezik.


Nehéz ellenfelek a középdöntőben

Pont nélkül kezdi a magyar válogatott a középdöntőt. Sorrendben Németország (ma 18.15 óra), majd Spanyolország és Svédország következik. A csapatnak most már nem szabad botlania, ha ki akar jutni a riói olimpiára. A világbajnok Franciaország végső győzelme esetén az Eb-ezüstérmes is utazhat Rióba. Az olimpiai selejtezőre már kijutott csapatokon, Lengyelországon, Spanyolországon, Dánián, Horvátországon, Németországon, Szlovénián kívül a két legjobb együttes szerepelhet a selejtezőn.