Bejutott a döntőbe női együttesünk a belgrádi Európa-bajnokságon

Vízilabda. Holland–magyar meccs az aranyéremért

Salánki Miklós – 2016.01.22. 01:58 –

Parádés játékkal 10-5-re nyert a magyar női válogatott Olaszország ellen a belgrádi Európa-bajnokság elődöntőjében, s ma este (20.15 óra, tv: M4) a holland együttessel mérkőzik az aranyéremért és az olimpiai indulás jogáért.

16oFotoGarda Krisztina (12) sok párharcot nyert az olaszok ellen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)
Az Eb-elődöntőn is beigazolódott a csapatsportágak egyik régi igazsága: végy egy jó kapust! Gangl Edina remekül védett az olaszok ellen, 19 lövéséből 14-et kivédett, s ez elbizonytalanította az ellenfél játékosait, akik tucatnyi kapufa mellett csupán öt gólt lőttek. Bár nagyon vigyáztak a góllövőlistát vezető Keszthelyi Ritára, ő így is két nagyon fontos gólt szerzett, mellette Illés Anna, Bujka Barbara, Kisteleki Hanna is többször pontosan célzott. Így csapatunk vártnál sokkal biztosabban, 10-5-re nyert, s készülhet a ma esti döntőre, ahol Hollandia lesz az ellenfele, amelytől a nyitófordulóban simán, 14-10-re kikapott.

„Fölényes győzelmünkben közrejátszott, hogy jól védekeztünk” – mondta Gangl Edina. Bíró Attila, a magyar válogatott új szövetségi kapitánya szerint, ha együttesünk a döntőben is olyan jól játszik, mint most, akkor lesz esélye az aranyéremre.

A másik elődöntőben a hollandok hiába vezettek többször is két góllal, a spanyolok egyenlítettek (9–9), s végül következtek a büntetők. A hollandok végül 15–14-re győztek.

A Magyarország-Montenegró férfi elődöntő eredményéről a Magyarhirlap.hu-n olvashatnak.