A fesztiválok jót tesznek a turizmusnak

MH-összeállítás – 2016.01.21. 03:27 –

Az államnak is előnyös a magyarországi fesztiválok nemzetközi sikere, jó működésük a turizmus bevételein látszik.
„A Sziget és a VOLT Fesztivál friss nemzetközi fesztiváldíjai visszaigazolják, hogy a rendezvények kínálata, minősége évről évre javul, s ez hozzájárul a turizmus nemzetközi versenyképességéhez” – jelentette ki tegnap egy sajtótájékoztatón Ruszinkó Ádám turizmusért felelős államtitkár annak kapcsán, hogy a European Festival Awards múlt heti, groningeni gáláján a VOLT Fesztivál a közepes méretű rendezvények versenyében lett a kontinens legjobbja, a Sziget pedig a legjobb programkínálat kategóriában győzött. „Ezek a fesztiválok valódi vonzerőt jelentenek, ami az odalátogató vendégek költési hajlandóságán is lemérhető” – összegezte Ruszinkó.

Gerendai Károly, a Sziget főszervezője arról beszélt, hogy az állam szerepe mindig nehéz kérdés egy vállalkozás esetében. „Egyik oldalról a piac működésének kell meghatározónak lennie, másrészt, főleg egy közepes méretű ország esetében, meghatározó lehet, miként segíti az állam a rendezvények létét.”

„Az egyre bővülő nemzetközi fesztiválpiacon annak van esélye, aki megtalálja forrásokat a szolgáltatások fejlesztésére” – szögezte le Gerendai.