Edzői perpatvar Nápolyban

Labdarúgás. Mancini elzavarná Sarit a futballtól

Kiss B. László – 2016.01.21. 03:20 –

Meglehetősen forró hangulatban ért véget az Olasz Kupa negyeddöntőjének kedd esti, nápolyi mérkőzése.
Az Internazionale nagy csatában 2–0-ra legyőzte a Serie A-ban listavezető Napolit a kupában, így bejutott a legjobb négy közé. A két edző a mérkőzés hajrájában rendesen összekapott. Roberto Mancini, az Inter szakvezetője szerint Maurizio Sarri, a Napoli edzője minősíthetetlen hangnemben beszélt vele, többek között homofób megjegyzést tett rá.

„Mancini: Sarri rasszista” – a címlapján nagy betűkkel, ezzel jelent meg tegnap Olaszország egyik legnagyobb sportnapilapja, a La Gazzetta dello Sport. Az Inter-edző már a meccs után a RAI Sport televíziós csatornának nyilatkozta ezt, valamint azt is, hogy az ilyen alakokat ki kellene tiltani a labdarúgásból.

„Annyi történt csak, hogy a hajrában kérdőre vontam a negyedik játékvezetőt, mire fel jelzett ötpercnyi hosszabbítást, erre Sarri felpattant, és elkezdett üvöltözni velem, köcsögnek és homokosnak nevezett. Amúgy büszke is lehetnék erre a minősítésre, ha a férfiasság abban nyilvánulna meg, amit ő képvisel.”

Az eset után mindkettejüket elküldték a kispadoktól. Sarri amúgy visszaesőnek minősíthető, mivel 2014-ben, egy Empoli-meccs után már hasonlóan megnyilvánult. „Ideges voltam a kiállítás miatt, de nincs semmi bajom Mancinivel – mondta. – Bocsánatot kértem tőle, s bár nem fogadta el, ám bízom benne, hogy másnap már másképpen gondolja ezt az ügyet.”

Amúgy az Olasz Kupa szenzációját az Alessandria szolgáltatta, hiszen legutóbb harminckét éve fordult elő, hogy harmadosztályú csapat bejusson az elődöntőbe: 1984-ben a Barinak sikerült ez, most az Alessandriának, amely éppen az Interrel találkozik.