Az uniós támogatás a tét a salgótarjáni időközi választáson”

Fejlesztési irányváltást javasol a fideszes jelölt

Kacsoh Dániel – 2016.01.20. 01:14 –

A kormány támogatja az óvodák, iskolák és egyéb közintézmények energetikai felújításának megkezdését – hangzott el Simon Tibor kormánypárti salgótarjáni polgármesterjelölt tegnapi tájékoztatóján.

Simon Tibor és Szabó Zsolt 20160120Simon Tibor és Szabó Zsolt (Forrás: Fidesz.hu)

Ha Salgótarján három éven belül nem tudja elnyerni a település-, energetikai és vállalkozásfejlesztésre fordítható uniós forrásokat, utána már nem lesz módja pótolni, ezért az a tét, hogy olyan polgármestere legyen a városnak, aki együtt tud dolgozni a kormánnyal – hívta fel a figyelmet Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára. Az MTI beszámolója szerint Szabó a Fidesz–KDNP helyi polgármesterjelöltjével, Simon Tiborral tartott tájékoztatóján kifejtette, ez az utolsó uniós ciklus, amikor hazánk jelentős fejlesztési pénzt kap.

Márpedig Salgótarjánban nagyon sok teendő van még, és „fontos, hogy olyan csapatmunka keretében tudjunk együtt dolgozni, amivel jövőt építünk”. Szerinte meg kell fordítani, illetve a fejlesztés irányába kell vinni azt a tendenciát, amely nem jó irányba mutatott az elmúlt tíz-tizenöt évben.

Simon Tibor arról beszélt, jelentős hulladék- és épületenergetikai beruházások valósultak meg a nógrádi megyeszékhelyen, de tovább kell haladni, és meg kell nézni, hogyan lehet jól felhasználni a Terület- és Településfejlesztési, valamint a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program forrásait. Közölte, a kormány támogatja az óvodák, iskolák és egyéb közintézmények energetikai felújításának megkezdését. Felidézte ugyanakkor: országos hír volt vasárnap, hogy Salgótarjánban háromezer lakásban nem volt fűtés. Megválasztása esetén az ivóvízhálózat rekonstrukcióját kéri elsőként az államtitkárságtól.

A városban február 28-án tartanak időközi polgármester-választást, amit azért kellett kiírni, mert Dóra Ottó MSZP-s városvezető november 29-én elhunyt.