Kvótaellenes jelzés az uniónak

Kubatov a németekkel szembeni eljárást hiányolja

Baranya Róbert – 2016.01.20. 01:07 –

„Angela Merkel szerintem hasonló úton jár, mint annak idején Gyurcsány Ferenc. Hogy a valóság és az általa állított dolgok mérhetetlen távol vannak egymástól” – mondta a Blogstar.hu blognak adott interjúban Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke.

A politikus szerint Németországban eddig mindig megbíztak a vezetőkben, de most annyira eltávolodott az emberek véleménye a kormányzati akarattól és intézkedésektől, hogy ez egyszer megroppanhat, és akkor nagyon nagy baj lehet. Mert csalódni fognak a bal- és jobboldali politikában és képviselőikben egyaránt – jelentette ki Kubatov, aki szerint a merkeli politika olyan távol áll a valós helyzettől, mint ahogy Gyurcsány Ferencé 2006-ban.

Emlékeztetett arra, korábban hány kötelezettségszegési eljárást indítottak a „médiaszabadság megsértése” miatt Magyarország ellen, de most a német sajtó által elhallgatott tények miatt senkinek nem jutott eszébe ilyen eljárás kezdeményezése.

A bevándorlási kvóták elleni aláírásgyűjtés kapcsán az alelnök hangsúlyozta, lassan kétmillió magyar írta alá a tiltakozást, ami komoly jelzés az Európai Unió felé. Jelzi, hogy Magyarország nem kér a kvótából, és „mindent megteszünk annak érdekében, hogy megvédjük a hazánkat, az itt élő embereket”.

„Ugyanez a helyzet a visszatoloncolással is. Nem fogjuk hagyni. Gondoskodjon a gazdasági bevándorlókról, a migránsokról az, aki ide hívta őket, és a felelőtlen kijelentései miatti következményeket ne próbálja senkire áthárítani” – hangsúlyozta a kormánypárti alelnök.