Két magyar startupot is kijuttatott Las Vegasba az MNKH

Egy automata sörfőző gépeket és egy gyerekjátékok gyártó cég is bemutatkozhatott a tech kiállításra

MH/MTI – 2016.01.19. 11:23 –

Első alkalommal biztosította a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) két magyar startup cég részvételét a Las Vegasban tartott innovatív technológiákat bemutató kiállításon - mondta el az MNKH vezérigazgatója a köztévének.

Brewie sörgép nagyLas Vegasban is nagy érdeklődés övezte Brewie házi sörkészítő automatáját  forrás: Brewie   A Consumer Electronics Show négynapos rendezvényen 3800 kiállító mutatta be fejlesztéseit, 170 ezren látogattak ki az eseményre, ahol a világ minden részéről ideérkezett startupok mutatták be a legújabb piacra szánt termékeiket. A Las Vegasban tartott rendezvény a világ egyik jelentősebb innovatív technológiákat bemutató kiállítása.

Az egyik kiválasztott cég a Brewie alapítója, Pál Marcell elmondta: az általuk kifejlesztett sörkészítő gépet mutatták be, két nap alatt több mint 800-an látogatták meg a standjukat. Az automata házi sörfőző gép kifejlesztéséhez a kezdőtőkét a cég egy közösségi finanszírozási oldalon keresztül biztosította. Akkora volt az érdeklődés, hogy néhány nap alatt összegyűjtötték a sorozatgyártásához szükséges forrást.

A másik kiválasztott cég pedig egy olyan gyerekjátékot mutatott be a nemzetközi kiállításon, ami a virtuális világot köti össze a valósággal, és a gyerekek motorikus és egyéb kreatív képességeit fejleszti - tette hozzá az MNKH vezérigazgatója.

A résztvevőket szakmai zsűri választotta ki, a Los Angeles-i kiállításnál fontos kritérium volt, hogy a stratup cég rendelkezzen kész termékkel, a résztvevőknek pedig legyen angol nyelvtudása.  Az MNKH minden szektorból várja a startup cégek jelentkezését, mivel célja, hogy kiszámítható és folyamatos támogatást nyújtsanak a startup cégeknek a külpiacok, befektetők, beszállítók megtalálásában - közölte.