Búcsúzott a tavalyi döntős, a hajrában fordított a Denver Broncos

Az elődöntőben az NFL két sztárirányítója, Peyton Manning és Tom Brady újra egymás ellen játszik

MH/ SZL – 2016.01.18. 08:27 –

Az NFL rájátszásának második fordulójában hazai pályán fordított a Denver a Pittsburg ellen (23-16), így a jövő héten a liga két legsikeresebb irányítója Tom Brady és Peyton Manning csaphat össze az elődöntőben. A másik vasárnapi meccsen az alapszakasz győztes Carolina repülőrajtot vett a tavalyi döntős Seattle ellen, amely 31 pontos hátrányát ugyan hétre faragta, de nem sikerült a fordítás (31-24), így a 2014-es győztes, tavalyi döntős búcsúzott.

newtonCam Newton vezetésével tíz év után ismét főcsoport-döntőt játszhat a Carolina Panthers  fotó:Reuters    Vasárnap vált véglegessé, melyik négy csapat játszhatja az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga két főcsoportjának (NFC, AFC) jövő heti döntőjét. Szombaton a New England Patriots és az Arizona Cardinals már biztosította helyet a legjobb négy között.

A vasárnapi első meccsen az alapszakaszt 15 győzelemmel és egy vereséggel záró Carolina Panthers otthonában fogadta az előző fordulóban elképesztő izgalmakkal továbbjutó Seattle Seahawks-t. A hazaiak meglepték a tavalyi döntőst, alig három perc alatt két touchdownt szereztek. Cam Newtonéknak minden sikerült, irányításával és jó futóteljesítménnyekkel nem kis meglepetésre 31:0-al zárták az első 30 percet a liga egyik legjobb védekező csapata ellen.

A szünet után jelentősen megváltozott a játék képe, amely szinte az első két negyedben látottak fordítottja volt. A vendégek irányítója Russell Wilson pontosabban játszott és két touchdownnal már 31:14-re fogyatkozott a hazaiak előnye az utolsó 15 percre. A Carolina mintha megelégedett volna biztos előnyével, ami a liga legjobban hajrázó csapata ellen akár meg is bosszulhatta volna magát. A mérkőzés vége előtt Wilson lehetetlen helyzetből szerzett hat pontos gólt, így már csak tíz pont volt a különbség. A hajrában még egy három pontos mezőnygólt is szereztek a vendégek, de az utolsó másfél percben a Panthers megtartotta a labdát, így ha nehezen is, de 31-24-re hozta a meccset és biztosította továbbjutását. A főcsoport-döntőben a Green Bay-t verő Arizonával játszik Cam Newton csapata.

Peyton Manning a hajrában villantott

Payton A Steelers irányítója Ben Roethlisberger (j) gratulál a Denvert a főcsoport-döntőbe vezető Peyton Manningnek (b)  fotó:Reuters A második vasárnapi mérkőzésen a Broncosnak sokkal nehezebb dolga volt a Pittsburgh Steelers ellen, mely hiába veszítette el múlt héten több kulcsjátékosát is, szinte végig vezetett a meccsen. A hazaiak veterán irányítója, a márciusban 40 éves Peyton Manning sokáig képtelen volt touchdownig vezetni a Denvert, ám három perccel a vége előtt sikerült beérniük a Steelers célterületére, s ez döntőnek bizonyult. A Denver - mely sikeres kétpontos kísérletet csinált a touchdownja után - ekkor 20-13-as előnybe került, majd egy-egy mezőnygól született még a hajrában, ami a Broncos továbbjutását jelentette. Ez azt jelenti, hogy egy hét múlva Denverben az NFL két sztárirányítója, Manning és Tom Brady játszhat ki-ki meccset a döntőbe jutásért. Az ötvenedik nagydöntőt (Super Bowl) egyébként Denverben rendezik.  

 

Főcsoport-elődöntők, vasárnapi mérkőzések
Denver Broncos-Pittsburgh Steelers 23-16 
Carolina Panthers-Seattle Seahawks 31-24  

Szombaton játszották 
New England Patriots-Kansas City Chiefs 27-20 
Arizona Cardinals-Green Bay Packers 26-20 - hosszabbítás után 

Főcsoport-döntők: 
Denver-New England, vasárnap 22.05 
Carolina-Arizona, hétfő 0.40