Ezerkétszáz szállásadót minősítettek

Nagy Kristóf – 2016.01.18. 03:29 –

Tavaly rekord számú, 468 napraforgós védjegy került a falusi szállásadók birtokába, így már több mint ezerkétszáz védjegyes vendégház található szerte az országban – közölte a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) a távirati irodával.
Az új minősítésekkel párhuzamosan vesztik érvényüket az öt évnél régebben kiadottak. A napraforgót, mint a minősített falusi szálláshelyeket jelölő grafikát csak a védjeggyel rendelkező szálláshelyek használhatják vendégházukon, kiadványokon, honlapjukon. A védjegy tanúsítja, hogy a szolgáltatások minősítése előre meghatározott, a FATOSZ kezelésében az általa meghatározott szakmai szempontrendszer alapján történik. A védjegyhasználatra pályázat útján jogosultságot szerzett és a jogosultságot elvesztett szolgáltatók neve is nyilvános. A FATOSZ valamennyi pályázótól elvárt a minőség- és fogyasztó- (turista-) orientált szemlélet kialakítása. A szövetség folyamatosan végzi a szálláshelyek minősítését és várja a lejárt minősítéssel rendelkező vendégház-tulajdonosok jelentkezését.

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége által közösen működtetett minősítés annak a tanúsító védjegyrendszernek a része, amelyet 2010-ben vezetett be a minisztérium.