MSZP-s bűnökre emlékeztet a Fidesz

„Schwartz Béla állt már bíróság előtt hűtlen kezelésért és sikkasztásért is”

MH-összeállítás – 2016.01.15. 01:42 –

A Fidesz szerint alig van olyan bűncselekmény, amelybe Schwartz Béla szocialista politikus ne keveredett volna még bele.

A nagyobbik kormánypárt frakciója közleményében Schwartz sajtótájékoztatójára reagált, amelyen a szocialista politikus úgy fogalmazott, a Fidesz visszahozta a koncepciós perek gyakorlatát Magyarországon. Ismeretes, kedden bűncselekmény hiányában felmentette a Veszprémi Törvényszék a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és zsarolás bűntettében ellene emelt vádak alól.

A Fidesz részéről azonban emlékeztettek, a politikus állt már bíróság előtt hűtlen kezelésért, zsarolásért, sikkasztásért, és egy sor más ügyben is felmerült, hogy visszaélt a hatalmával. Az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel Gyurcsánytól a szocialistákon át a Jobbikig. Csak az elmúlt hetekben kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc egymilliárdot vett ki egy, a szocialista kormány alatt intézett tranzakciójából, Varju László és más baloldali politikusok pedig az „egykori csillebérci táboron tömték meg a zsebüket” – olvasható a közleményben.