Brüsszel újra be akarja engedni a migránsokat hozzánk – véli a KDNP

„Meg kellene hallani az európai polgárok hangját”

Pindroch Tamás – 2016.01.14. 04:08 –

Üzenget a kormánynak a menekültügyi szabályozásáról Nils Muiznieks, az Európa Tanács emberi jogi biztosa, azt állítva, hogy az nincs összhangban az európai emberi jogi normákkal – jelentette ki tegnap Hollik István (KDNP).

A politikus úgy vélekedett, Brüsszel újra be akarja engedni a bevándorlókat Magyarországra, és az ET most rajtunk akarja számon kérni a bukott európai bevándorláspolitikát.

A KDNP felszólította a kormányt, ne engedjen a brüsszeli nyomásnak.

A kormánypárti képviselő azt is mondta, a magyar menekültügyi szabályozás teljesen összhangban van az európai irányelvekkel, be is tartjuk ezeket a normákat, miközben más országok láthatóan megszegik ezeket. Kijelentette, a terrortámadások, az állandó fenyegetettség, a kölni és más európai nagyvárosokban történt erőszakos cselekmények figyelmeztetnek, hová is vezet, ha az európai vezetők homokba dugják a fejüket, és nem cselekszenek az európai népvándorlás ügyében. Szerinte Brüsszel sokadik alkalommal próbál most bosszút állni és nyomást gyakorolni, amiért hazánk elutasította a kötelező betelepítési kvótát, és amiért sikeresen és határozottan megálljt parancsolt az újkori bevándorlásnak. Közölte, a kormány kezdetektől a józan ész politikáját követi, és többször figyelmeztette az unió vezetőit arra, hogy a határok védelme a legfontosabb feladat, a bevándorlók között terroristák bújhatnak meg, a migránsok nem tisztelik a törvényeinket, a kultúránkat és az európai nőket. Hangsúlyozta, Brüsszelnek meg kellene hallania az európai polgárok hangját, és változtatni kellene bevándorláspolitikáján. Szerinte, 2015-höz hasonlóan, az idén is másfél millió érkezővel lehet majd számolni Európában, a népvándorlás folytatódni fog.

A magyar szabályozás teljes mértékben megfelel a nemzetközi előírásoknak – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Kiemelte: nincs olyan emberi jog, miszerint a menedékkérő végigvándorolhat fél Európán, és eldöntheti, hol akar élni, s az is kérdéses, hogyan lehet integrálni azokat, akik csoportosan támadnak meg és molesztálnak nőket. Muiznieks bírálatára Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója elmondta, a szabályozás elmúlt fél évben történt módosításai kifejezetten a vonatkozó uniós irányelveken alapulnak. Kitért arra is, hogy éppen az EU nyomására enyhítette hazánk 2012-ben a menekültügyi őrizet szabályait, az elmúlt években az őrizetbe vettek aránya tíz, tavaly egy százalék volt.

 

Brüsszel újra be akarja engedni a migránsokat hozzánk – véli a KDNP„Meg kellene hallani az európai polgárok hangját” -...

Közzétette: Magyar Hírlap – 2016. január 13.