Tarlós István: Az államtól függ a megegyezés

Pindroch Tamás – 2016.01.14. 04:07 –

„Ha az állam átveszi az agglomerációs járatok finanszírozását, ebben az esetben lehet megegyezés” – fogalmazott tegnap az Indexnek Tarlós István főpolgármester. Megjegyezte, ezt – és a HÉV-vonalak átvételét – megígérte a miniszterelnök.

Kifejtette, nagyon sajnálja, hogy egyesek meggyőzték a miniszterelnököt arról, elég az általuk biztosított pénz a budapesti tömegközlekedésre. Szerinte a nemzeti fejlesztési tárca nem teljesítette a BKK-val kötött megállapodást, 2015-ben egy fillért sem adott az agglomerációs közlekedésre. A BKK ezért a múlt héten elküldte a felszólító levelet, hogy fizessenek, és ha tizenöt napon belül nem teszik, felmondják a szerződést.
„A fővárosi tömegközlekedés kérdésében én már a miniszterelnöknek sem tudok engedni, nem értek egyet az ezzel kapcsolatos álláspontjával” – jelentette ki. A tegnapi Népszabadság-cikkről, amelyben az áll, decemberben Orbán Viktor „kioktatta” és „leléptette” a főpolgármestert, azt mondta, az írás személyeskedő, tele van hamissággal és zagyvasággal. „Nem tudom, ki az anonim szivárogtató Júdás, de az biztos, a miniszterelnöknek sem barátja, mert olyanokat ad a szájába, ami ab ovo politikai deficit” – mondta.