Bérgyilkost fogadott az ügyvéd

Kikötötte, hogy az áldozatokat be kell betonozni

MH-összeállítás – 2016.01.14. 01:36 –

Vádat emeltek egy volt ügyvéd ellen, aki a Fővárosi Főügyészség szerint négy ember megölésére adott megbízást, közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész a távirati irodával. Alapos munkát kért: bebetonoztatta volna a holttesteket.

A vádirat szerint, 2010 márciusában történt kizárásáig, az ügyvédként dolgozó 73 éves férfi kapcsolatba került egy családdal, amelynek az ügyvédi képviselet mellett anyagi segítséget is nyújtott; munkájáért több mint ötmillió forinttal tartoztak neki. A háromtagú család azonban nem fizette vissza a pénzt, és a tartozás fedezetét jelentő ingatlanból sem költözött ki. Ezért a férfi 2014 szeptemberében megbízást adott egy embernek elrablásukra és a megölésükre. Utasítása szerint a holttesteket egy építkezési területen kellett volna bebetonozni. Alkalmi ismerőse színleg elvállalta a megbízást, ám valójában bejelentést tett arról a rendőrségen.

A vádlott, abban a tudatban, hogy a férfi vállalta a bűncselekmények elkövetését, ismertette vele az emberrablás, illetve az emberölés általa kidolgozott részletes tervét. Az utolsó egyeztetésük napján, 2014. szeptember 22-én a nyomozó hatóság elfogta, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Előzetes letartóztatásának megszüntetése után kiderült, hogy volt élettársa végleg elhagyta őt, ezért elhatározta, hogy megöleti a nő új barátját. Először két büntetett előéletű férfit igyekezett megbízni az emberöléssel, ők azonban a megbízást nem vállalták, hanem bejelentést tettek a rendőrségen. A férfi továbbra sem tett le a tervéről, ezután az emberöléssel egy magát ukrán bérgyilkosnak kiadó embert bízott meg, aki azonban fedett nyomozó volt. A rendőrség 2015. április 15-én vette ismét őrizetbe a vádlottat, aki azóta is előzetes letartóztatásban van.