Kétmillió-kétszázezer eurót adott a Palermo Balogh Norbertért

Labdarúgás. Az év üzletét kötötték a Debreceniek

Burkovits Ferenc – 2016.01.14. 01:15 –

Vége a találgatásoknak, tegnap pont került a DVSC fiatal csatára, Balogh Norbert átigazolási ügye végére. Szima Gábor, a klub elnöke közleményben tudatta, hogy Balogh játékjogáért az olasz élvonalbeli Palermo 2 millió 200 ezer eurót fizetett. Mindkét fél, maga a játékos is aláírta szerződést, s ennek értelmében Balogh Norbert négy és fél évre az olasz klub játékosa lett.

16-oBalogh Norbert (fehérben) még a DVSC színeiben harcol a védőkkel (Fotó: dvsc.hu)
„A csatár játékjogával kapcsolatban a két klub 2 millió 200 ezer euróban állapodott meg, amely összeg a mai napon teljes egészében átutalásra került a DVSC számlájára – írja a klub honlapján Szima Gábor. – Balogh Norbert a DVSC saját nevelésű játékosa. Még nincs húszéves, de alapember volt a Lokiban, az elmúlt egy évben az első csapatban futballozott. Rendkívüli tehetségére gyorsan felfigyelt több nagyobb európai futball klub. Végül az olasz élvonalban szereplő Palermo vásárolta meg játékjogát. A DVSC tegnap megkereste a Palermo elnökét, Maurizio Zamparini urat a napokban tett nyilatkozatával kapcsolatban, amely szerint 5 millió eurót fizetett Balogh Norbertért. Az elnök válaszában úgy fogalmazott, hogy az általa említett összeg magába foglalja a játékos négy és fél éves fizetését is, amely 2 millió 800 ezer euró lesz. A Palermo elnöke hozzájárult, hogy az általa elküldött ezzel kapcsolatos levelet a DVSC honlapja nyilvánosságra hozza.”

Palermóban mindenki nagy várakozással tekint Balogh szerződtetésére, és mi magunk is kíváncsian várjuk, hogy mikor fog bemutatkozni az olasz élvonalban.

Próbáltuk elérni Palermóban Baloghot, és a telefonja bár be volt kapcsolva, lapzártánkig semmilyen választ nem kaptunk. A debreceni klub honlapjának szerkesztői sem tudtak vele beszélni, de információink szerint a futballista édesanyja is költözik Olaszországba, hogy segítse fiát.