Magabiztos győzelem az oroszok ellen

Magyarország - Oroszország 12:6

MH/MTI – 2016.01.13. 21:27 –

Megszerezte első győzelmét a magyar férfiválogatott a belgrádi vízilabda Európa-bajnokságon. Az Oroszország elleni találkozót rosszul kezdte a Benedek-csapat, de az utolsó negyedben átütően játszva magabiztos győzelmet aratott.

Rosszul kezdődött magyar szempontból az összecsapás, az oroszok ugyanis néhány perc alatt háromgólos vezetésre tettek szert. Benedek Tibor szövetségi kapitány gyorsan időt is kért, megpróbált rendet tenni a fejekben, a gólcsendet végül másfél perccel a negyed vége előtt Vámos Márton törte meg. Az oroszok ötméteresből állították vissza a különbséget.

A második felvonásban Bátori Bence vette hátára csapatot, két kiváló lövéssel faragott a hátrányból, igaz, közben egyszer az oroszok is eredményesek voltak (3-5). Védekezésben kezdett összeállni a magyar válogatott, elől pedig Vámos második találatával zárkózott tovább.

A harmadik negyedben az oroszok támadásban szinte már lövésig sem jutottak el, ugyanakkor a magyar válogatott több helyzetet, köztük két emberelőnyt is elhibázott. Az egyenlítés valamivel több mint két perccel a szünet előtt érkezett, Vámos volt újra eredményes. A szolnokiak világbajnok játékosa mögött Bátori sem akarta lemaradni, és elhajlós lövésével átvette a vezetést a csapat. Néhány másodperccel a negyed vége előtt Erdélyi Balázs is feliratkozott a gólszerzők közé, így találkozó során először megnyugtató volt a Benedek-legénység előnye (7-5).

A zárónegyedet Varga Dénes fantasztikus egyéni villanása vezette fel, de a túloldalon gyors válasz érkezett. A 2013-ban a világ legjobbjának választott Varga Dénes ezután testvérével, Dániellel összejátszva "pöccintett" a kapuba, majd utóbbi pattintott a rövidsarokba (10-6.). Ekkor már csak a különbség volt a kérdés, Bátori negyedik és ötödik találatával alakult ki végül a 12-6-os végeredmény.


Eredmény, férfiak, D csoport, 2. forduló:
Magyarország-Oroszország 12-6 (1-4, 3-1, 3-0, 5-1)
a magyar góldobók: Bátori 5, Vámos 3, Varga Dé. 2, Erdélyi, Varga Dá. 1
Görögország-Törökország 21-6 (2-1, 6-3, 6-1, 7-1)
A csoport állása: 1. Magyarország és Görögország 4-4 pont, 2. Oroszország 3, 4. Törökország 0