Szoros kapcsolat a munkaerőpiaccal

Alkalmazott tudományok egyeteme cím a Budapesti Gazdasági Főiskolának

Korompay Csilla – 2016.01.12. 05:21 –

Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) néven, alkalmazott tudományok egyetemeként folytatja működését az idei évtől a Budapesti Gazdasági Főiskola.

Palkovics László felsőoktatási államtitkár az ünnepi szenátusi ülésen rámutatott: következetes munka vezetett ahhoz, hogy elnyerje az intézmény az alkalmazott tudományok egyeteme címet. A BGE a munkaerőpiaccal szoros partneri kapcsolatban képzi a szakembereket, ez nemcsak az oktatás területén lesz fontos a jövőben, hanem a kutatásban is kiemelt jelentőséggel bír majd – hangsúlyozta az államtitkár az MTI tudósítása szerint.

Sándorné Kriszt Éva rektor kijelentette, valóra vált mindaz, amiért nagyon sokat dolgoztak. A főiskola 1857-ig visszanyúló történetét felidézve emlékeztetett arra, a BGF 2000-ben a Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola, valamint a Pénzügyi és Számviteli Főiskola integrációjával jött létre. A BGF az ország legnagyobb főiskolájává vált, az ötödik legnépszerűbb felsőoktatási intézmény, végzett hallgatóik 78 százaléka már az abszolutórium megszerzésekor főállású munkaviszonyban van – sorolta eredményeiket a rektor.

Dietz Ferenc kancellár elmondta, céljuk, hogy a BGE a kelet-közép-euró­pai térség meghatározó intézménye legyen. Felhívta a figyelmet arra, új logót is visel ezentúl az egyetem. Az alkalmazott tudományok egyeteme címet az használhatja, amelyik legalább négy alapképzési szakon és két mesterszakon jogosult képzésre, és oktatóinak negyvenöt százaléka rendelkezik tudományos fokozattal.